Begeleiding

“Je hoeft het niet te kunnen. Je mag gewoon altijd oefenen.”

Lilian Daishin van der Vaart

Begeleiding

Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. Naast het begeleiden van de groepen bij Zenleven in Alkmaar ben ik werkzaam als coach. En ik begeleid mensen in de ontwikkeling van leven en werken vanuit hun ikigai*.

In 2001 begon ik met zen meditatie, uit nieuwsgierigheid. Als geboren en getogen, nuchtere Alkmaarse spraken de eenvoud en het praktische van zen me aan. Sinds 2020 train ik bij International Zen Institute Netherlands (IZIN), onder leiding van Jiun Hogen roshi. Ook neem ik deel aan het Zenleven Intensieve Thuis Traject, waarin ik wordt begeleid door Myoko Suigen Osho. Het vertrouwen dat ik van beide leraren ontvang inspireert me ten diepste en stemt me bijzonder dankbaar.

Van 2001 tot 2020 mediteerde ik bij Zen.nl, met begeleiding van Rients Ritskes. Na een training van negen maanden in het zenklooster ZenRiver (in Uithuizen, onder leiding van Tenkei roshi) begon ik in 2008 met lesgeven bij Zen.nl. Ik leidde meditatiecentra en –groepen in Tilburg en Eindhoven, evenals weekendsesshin en een weeksesshin. Het vele dat ik in die negentien jaar heb kunnen leren breng ik in dankbaarheid mee naar Zenleven in Alkmaar.

Natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.

* je diepste drijfveer in relatie tot de wereld om je heen.

Band met het International Zen Institute

Zenleven in Alkmaar is aangesloten bij IZIN, de Nederlandse tak van het International Zen Institute dat is opgericht door Prabhasa Dharma zenji en nu wordt geleid door Jiun Hogen roshi (zie www.zenleven.nl en www.zen-izin.nl).