Begeleiding

“Je hoeft het niet te kunnen. Je mag gewoon altijd oefenen.”

Lilian Daishin van der Vaart

Begeleiding

Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. Naast het begeleiden van de groepen bij Zenleven in Alkmaar ben ik actief als coach en in vrijwilligerswerk.

In 2001 begon ik met zen meditatie, uit nieuwsgierigheid. Als geboren en getogen, nuchtere Alkmaarse spraken de eenvoud en het praktische van zen me aan. Sinds 2020 oefen ik bij International Zen Institute Netherlands (IZIN), onder leiding van Jiun Hogen roshi. Ook neem ik deel aan het Zenteacher Training Traject. Het vertrouwen dat ik van mijn zenmeester, andere begeleiders en mede-beoefenaars ontvang inspireert me ten diepste en stemt me bijzonder dankbaar.

Van 2001 tot 2020 mediteerde ik bij Zen.nl, met begeleiding van Rients Ritskes. Na een verblijf van negen maanden in het zenklooster ZenRiver, onder leiding van Tenkei roshi, begon ik in 2008 bij Zen.nl met het begeleiden van groepen, in Tilburg en later ook in Eindhoven. Het vele dat ik in die negentien jaar heb kunnen leren breng ik in dankbaarheid mee naar Zenleven in Alkmaar.

Ik geniet erg van de natuur, van eenvoud, van mijn familie en vrienden, en van alle mensen die ik ontmoet. Zij vormen een voortdurende inspiratiebron in mijn zenleven.